Kullan hinta

kullan hinta

Vertailimme kullan ostajien hinnat. Katso missä ostetaan kultaa korkeimpaan hintaan.

Kullan viime vuosien hinnan nousun myötä on myös Suomeen syntynyt paljon kultaa ostavia yrityksiä. Kullan myyntiä harkitsevien on hyvä tehdä kulta rahaksi vertailu eri kullan ostajien välillä parhaan hinnan saadakseen ja miten kullan arvo muodostuu!

Ensinnäkin on hyvä tietää että kullan maailmanmarkkinahinta ja asiakkaalle maksettava hintans. romukullasta ovat täysin eri asioita. Kullan maailmanmarkkinahinta määritellään kaksikertaa päivässä Lontoon metallipörssissä (London Bullion Metal Association).

Kullan maailmanmarkkinhintaan vaikuttaa monet asiat kuten valuuttakurssien muutokset ja yleensäkin markkinoilla saatavilla olevan kullan määrä eli ns. kysynnän ja tarjonnan laki. Romukullaksi kutsutaan kaikkia niitä kultakoruja tai muita kultaa sisältäviä esineitä joita halutaan myydä. Romukulta on Suomessa yleensä 14 karaatin kultaa ja kullan maailmanmarkkinahinta puolestaan 24 karaatin kultaa. 24 karaatin kulta on niin pehmeätä kultaainesta että siitä tehdään hyvin harvoin koruja. Kaikkien varteenotettavien kullan ostajien nettisivuilla kerrotaan yleensä eri karaattien ostohintoja. Hinnat esiteltään pääsääntöisesti grammoissa eri karaatien mukaan. Kullanhinta.net palvelussa kannattaa vertailla kullan ostajien hintoja helposti ja nopeasti, koska liian halvalla ei kannata myydä.

Kullan hintavertailu

Vertailimme kullan ostajien hinnat. Katso missä ostetaan kultaa korkeimpaan hintaan.

24K 23K 21K 18K 14K 9K Maksuaika
NettiKulta 65.33 €/g 65.31 €/g 59.65 €/g 51.13 €/g 39.88 €/g 25.57 €/g 8 h Lue lisää Myy kultaa
MyyKulta 62.06 €/g 62.04 €/g 56.66 €/g 48.57 €/g 37.88 €/g 24.28 €/g 4 h Lue lisää Myy kultaa
Aurek 50 €/g 38 €/g 34 €/g 32 €/g 23 €/g 0 €/g 24 h Lue lisää Myy kultaa
KultaTukku 43.29 €/g 38.95 €/g 30.02 €/g 21.78 €/g 16.99 €/g 11.48 €/g 24 h Lue lisää Myy kultaa
KultaRahaksi 42.43 €/g 29.18 €/g 27.87 €/g 27.87 €/g 21.74 €/g 11.05 €/g 24 h Lue lisää Myy kultaa
Kultapiste 42.05 €/g 0 €/g 0 €/g 20.88 €/g 17.02 €/g 0 €/g 24 h Lue lisää Myy kultaa
Aurumia 41 €/g 31 €/g 27 €/g 26 €/g 21 €/g 11 €/g 24 h Lue lisää Myy kultaa
Kultajousi 33.3 €/g 0 €/g 0 €/g 25 €/g 20 €/g 0 €/g 336 h Lue lisää Myy kultaa

Millaisia kultaesineitä kullan ostajat ostavat?

Useimmat kullan ostajat ilmoittavat ostavansa kultaisia esineitä kuten kultakoruja, kultahampaita, kultalaattoja ja kultakelloja. Esineiden kultapitoisuus voi olla 8, 9, 14, 18, 22 ja 24 karaatin kultaa. Kullan puhtaus on yleensä merkitty esineeseen joko karaatein tai promillein.

Joskus voi käydä niin että kultaa myyneet ovat pettyneet saamastaan hinnasta ja odottaneet suurempaa maksua. Tällöin kannattaa muistaa että romukullan arvo määräytyy em. karaattipitoisuuksien mukaan. Esimerkiksi 24 karaatin kulta on 99,9% puhdasta kultaa kun taas 14 karaatin kulta on 58,5% puhdasta. Kullan ostajiin kannattaa aina olla yhteydessä jos on hiemankin epävarmuutta omien esineidensä kultapitoisuuksista ja siitä kannattaa niitä tarjota myytäväksi. Näin toimimalla säästää aikaa, vaivaa sekä välttää turhat palautuskulut mikäli haluaa saada takaisin kullattomat esineet.

Sisältävätkö esineet kultaa ja miten sen voi arvioida?

Helppo ja nopea tapa on testata magneetilla, koska kulta ei reagoi magneettiin! Jos esine ei reagoi magneettiin on hyvin mahdollista että se on kultaa. Voit myös arvioida kultaesineen mahdollista arvoa tutkimalla suurennuslasilla löytyykö siitä kullan puhtaudesta kertovaa leimaa. Mikäli siitä löytyy kullan leima voit seuraavaksi punnita esineen kirjevaa´alla joka näyttää painon gramman tarkkuudella. Kulta on jalometallina raskasta joten pienikin kultakoru voi arvokas.

Hyvä kuitenkin tietää että oma arviosi ei ole kullan ostajien maksujen peruste. Kullan ostajilla on vuosien ammattikokemus kullan arvioinnista sekä välineet joilla todentaa tarkasti kullan paino sekä kultapitoisuus. Heidän maksamansa hinta myymistäsi kultaesineistä ei ole siis välttämättä niin korkea kun olet itse olettanut.

Arvokkaita designkoruja, kultakoruja tai kultarahoja ei välttämättä kannata myydä romukullaksi koska kaikki romukulta yleensä sulataan. Jos epäilet että hallussasi on arvokoru niin esinettä voi käydä arvioituttamassa antiikkiliikkeessä tai kultasepällä niin saat tietoa sen mahdollisesta arvosta. Arvo voi olla korkeampi kuin jos se myytäisi romukultana.

Miten kullan ostajat määrittelevät kullan arvon?

kitco kullan hinta

Aluksi tarkistetaan kultaesineiden leimat ja merkinnät mutta sekään ei tarkoita että esineet olisivat aitoa kultaa. Esimerkiksi etelänmatkoilla on voitu myydä turisteille kultasormuksia jotka ovat pelkkää metallia vaikka niissä olisi 24k leima. Vinkkinä että jo kulta ei haise metallille niin säästyy turhilta “kultakoruostoilta” mikäli joku niitä kadulla tarjoaa ostettavaksi.

Tarkin tapa määrittää kullan arvo on käyttää ns. kuningasvettä. Tästä syystä kullan ostajat testaavat kultaesineesi hapoilla, joka muuttaa väriään riippuen kullan karaatista. Testauksen yhteydessä rikotaan hieman kullan pintaa rikotaan hieman samalla jotta voidaan varmistaa esineen sisältö. Voi nimittäin olla että jotkut kultaesineet sisältävät muitakin metalleja täyteaineina.

Kullan karaatin määrityksen jälkeen suoritetaan esineiden punnitus. Kultaesineiden paino punnitaan aina erittäin tarkoilla Inspectan hyväksymillä vaa´oilla.

Mikäli herää kysymyksiä kullan arvosta kannattaa aina olla yhteydessä suoraan kullan ostajaan ja saada sitä kautta tarkat vastaukset kunkin kullan ostajan käytännöistä.


Löydä paras kullan hinta nyt

Kaikki tiedot ovat sitoumuksetta ja ne on poimittu yrityksien omilta nettisivuilta sekä eri keskustelufoorumeilta. KullanHinta.net ei ota vastuuta mahdollisista virheistä. Mikäli huomaat jonkin virheellisen tiedon voit ilmoittaa siitä info@kullanhinta.net

Vertaa hopean hinta

kullanhinta facebook